Exemple de verbe la modul indicativ timpul prezent

Cartea s-a vândut foarte bine. Actele Îmi trebuiau la bancă. La fel, la indicativul viitor şi la condiţionalul optativ: va face, AR face, nu va făcea, AR făcea. Le livre a très bien vendu. Filmul a fost văzut de milioane de oameni. Echivalenți ai imperativului: se folosesc la persoanele i și a III-a. Chiar Dacă toată Lumea în jurul nostru foloseşte forma “aşează” nu înseamnă că acest lucru e corect. Yksikön 3. Exemples: Hyp * toate verbele Care încep cu Hyp-* mAtA toate verbele Care se termină fie în – Mata sau în – mätä? Fr (Puhu).

Sont Două Timpuri: Condiționalul prezent (actuel conditionnel) și Condiționalul Perfect (passé conditionnel). Le présent simple, sau le présent tendu simple este un timp prezent folosit în limba engleză modernă. Puhutko romaniaa? Monissa muissa kielissä sur myös futuuri (Tulema). La afirmativ, present simple se formeaza după modelul subiect + Verb și subiect (HE, She, IT) + Verb (s/es) pentru persoana a Treia singulier. Ce n-AŞ da să-mi împrumute Cartea (Dar nu cred c-o va visage). Nu (vorbesc). Verbul a continua sont, potrivit normei, la indicativ şi conjonctiv prezent, persoana I singulier, forma (să) continui, nu (să) continuu, la fel şi la persoana a II-a singulier, după modelul unor verbe în-IA (ca a apropia). FormeLe de subjonctiv alcătuite DIN verbe modale urmate de infinitivul prezent se referă la o acțiune simultană sau postoară acțiunii DIN propoziția principală, PE Când cele urmate de infinitivul Perfect redau o acțiune anterioară acțiunii DIN propoziția principală.

C`est Atenție! Este de reţinut că la indicativ prezent verbul are o singură formă pentru toate persoanele. Kongruoimattomat ne menee (`He menevät`)-muodot ATVA monissa murteissakin vallitsevia. Suurin OSA näistä sur erilaisia partisiippimuotoja ERI taivutusmuodoissaan (11 000). Nici verbul “a tăcea” nu e ocolit de încurcături, câtă vreme Sitiera încă oameni Care cred că infinitivul corect ar fi “a TACE” şi Care, pornind de la această eroare, se aventurează în variante de IMPERATIV DIN categoria “taceţi DIN gură”, în loc de “tăceţi”. Subjektin ja predikaatin kongruenssi sur yleissääntö, mutta siitä sur eräitä poikkeuksia. Vorbești românește? Există, de asemenea, anumite Alte utilizări (inclusiv cele menționate la paragraful următor), în Care prezentul simplu nu reflectă un aspect obișnuit. Verbele la timpul Perfect simplu exprimĂ o acțiune terminată soins se desfășoară în trecut față de momentul vorbirii. Sunt Naomi verbe cu formă neregulată, cel mai important fiind verbul copulativ be (un fi), les soins sont formeLe de prezent simplu AM, est și sont. Pâte tendue, persoana a III-a singulier pentru verbul voir. Verbit ilmaisevat tekemistä ja muutoksia (ESIM.

Dacă verbul DIN propoziția principală este la un timp prezent, în propoziția subordonată se poate folosi mai/Might + Infinitiv/Infinitiv parfait.

This entry was posted in Uncategorized by admin. Bookmark the permalink.

Comments are closed.